Promotie vakmanschap op Open Monumentendag Breda

Vrijdag 5 september 2014 -

Radius College en Tessenderlandt werken volgend weekeinde samen aan promotie vakmanschap.

Motorvoertuigen-, ICT-, en Mediavormgeving opleiding en studenten van het Radius College werken mee aan Open Monumentendagen Breda 2014 die op zaterdag 13 en zondag 14 september in binnenstad worden gehouden.

Dit jaar is het thema van Open Monumentendag ‘Op reis’. Op zaterdag 13 september vinden tussen 11.00 uur en 17.00 uur in meer dan dertig monumenten in de Bredase binnenstad en in Princenhage diverse activiteiten plaats.

Vorig jaar verleende Tessenderlandt al haar medewerking aan Open Monumentendag 2013. Na Open Monumentendag 2013 won het project Hip Ambacht, de negen straatjes van Breda, van de Stichting Cultuurbehoud Breda en Tessenderlandt, de Brabantse Erfgoedprijs 2014.

De Gemeente Breda verzocht dit jaar Tessenderlandt opnieuw mee te werken. De school zocht hiervoor samenwerking met twee mbo-opleidingen: De Rooi Pannen en het Radius College. Deze samenwerking is op zaterdag 13 september op verschillende plaatsen in de binnenstad van Breda zichtbaar.

Waalse Kerk, Catharinastraat 83 (zie brochure: nummer 10)

Op deze plaats gaat u werkelijk terug in de tijd alsof u er zelf bij bent geweest. Een historische paardentram die tussen Breda en het Ginneken reed is door middel van digitale technieken tot zeer kleine proporties teruggebracht. In de paardentram acteren leerlingen van Tessenderlandt in kleding uit begin vorige eeuw. Dit alles in een techniek die u wel kent van De Efteling, de zogenaamde hologrammen.

Studenten van ICT en Mediavormgeving maken van deze activiteit filmpjes die meteen op de door studenten gemaakte website worden gezet. Bezoekers krijgen een code mee om op internet hun filmpje terug te zoeken.  

Willem Merkx tuin, ingangen: Catharinastraat en Sint Annastraat (zie brochure: nummer 12)
In de tuinen van de voormalige Hofhuizen van het Kasteel van Breda bieden leerlingen van de afdeling horeca, toerisme en voeding en studenten van de Rooi Pannen Breda bezoekers een heerlijk kopje koffie en/of thee aan met een lekkernij (gratis).

Door samenwerking tussen de afdeling voertuigentechniek van Tessenderlandt en motorvoertuigentechniek van het Radius College zijn twee reis- transportmiddelen te bewonderen die elkaars tegenpool zijn. Er is een Amerikaanse Klassieker waarbij de docent toelicht hoe de restauratie van deze klassieker tot stand is gekomen. De studenten van het Radius College staan er met een high-tech- elektrokart. Ze vertellen u graag hoe deze wagen op is gebouwd. Dat rijden niet alleen leuk maar ook duurzaam is, bewijst het kartproject van het Radius Racing Team. Studenten van de teams Motorvoertuigentechniek en Engineering werken samen met het Motorvoertuigen docententeam, aan het verbeteren, testen en laten rijden van de elektrische Radius kart.

Promotiefilmpje OMD:

https://www.youtube.com/watch?v=0AJwtykiSpw

Meer info op:

http://www.openmonumentendagbreda.nl/

http://www.hipambacht.nl/

Contactpersoon Radius College: Hein van Otterloo, h.vanotterloo@rocwb.nl