Mediavormgeving


Opleidingenaanbod

Leerweg BOL BBL
Niveau 1 2 3 4
De opleiding Mediavormgeving is een 4-jarige MBO opleiding (niveau 4, BOL), met verschillende keuzemodulen. Deze zijn ge…


MEDIAVORMGEVING

De opleiding Mediavormgeving is een 4-jarige mbo-opleiding (niveau 4, BOL), met verschillende keuzemodulen. Deze zijn gericht op het all-round ontwerpen van media-uitingen waarbij verschillende disciplines aan bod komen, animatie, audiovisuele vormgeving, grafisch ontwerp en interaction design.

DOE-AVOND

Wil jij een goed beeld krijgen van de inhoud van deze opleiding meld je dan aan voor een doe-avond. Jij gaat aan de slag met een opdracht en je ouders/verzorgers krijgen inhoudelijke informatie over de opleiding.

VORMGEVEN IS JE PASSIE!

Stel je krijgt één van de volgende opdrachten: ‘Ontwerp een animated loop voor de NRC next bij een online artkel’, ‘Ontwerp samen een boek’, ‘Maak een Beatles coverband app’ of ‘Zet samen een ontwerpstudio op’. Als je van dit soort uitdagingen droomt en je hebt zin om daar met al je passie voor te werken dan is Mediavormgeving op het Radius College de opleiding voor jou!
In je rol als vormgever heb je veel invloed op hoe de wereld eruit ziet. Vrijwel alles om je heen is immers ontworpen. Straks ga jij vorm geven aan ons dagelijks leven. Dat kan variëren van poster, websites, logo animaties, eigenlijk alles wat je kan bedenken dat met grafische, audiovisuele en interactieve vormgeving heeft te maken tot en met animaties aan toe. Als ontwerper van de toekomst is het daarom vooral belangrijk dat je een onverzadigbare interesse hebt in alles wat vormgegeven is.

De technische ontwikkelingen binnen Mediavormgeving gaan razendsnel. We leren jou om te leren. Jij leert tijdens je opleiding deze snelheid van innovaties bij te houden en te verwerken in jouw keuzerichting. Pas dan breng jij de juiste boodschap in beeld.

Waar moet een mediavormgever goed in zijn?

  • Creatief zijn
  • Oog hebben voor vorm
  • Zeer handig met pc
  • Werken met details
  • Denken in beelden
  • Goed samenwerken
  • Overzicht houden


AANMELDEN 
In verband met de kwaliteit van ons onderwijs kunnen we slechts 90 studenten toelaten. Zodra dit aantal is bereikt plaatsen wij de anderen op de wachtlijst. Natuurlijk krijg je hierover bericht. Je kunt je digitaal aanmelden via de website. Tijdens de gezamenlijke intake ontvang je de laatste informatie over jouw studie.