Allround tegelzetter

Opleidingsinformatie

Als allround Tegelzetter op niveau 3 voer je naast de standaard tegelzetwerkzaamheden specialistisch tegelzetwerk uit, zoals het betegelen van trappen, complexe rondingen en subtropische zwembaden.

Algemene informatie

Domein: Bouw en infra
Subdomein: Bouwkunde
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 3
Opleidingskosten: Klik hier om naar je leermiddelenlijst te gaan
Leerweg: BBL: 3 jaar
Afdeling: Bouwkunde
Locatie: Biesdonkweg 31, Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

Je verwerkt keramische tegels, glasmozaïek en natuursteentegels van alle voorkomende formaten. Je werkt zelfstandig en neemt zelf beslissingen. In grote tegelzetbedrijven dien je ook een ploeg aan te sturen.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

- Kader functionaris Gespecialiseerde Aannemerij niveau 4 - Uitstroom richtingen uitvoer tegelzetten, werkvoorbereider/calculator of Uitvoerder bouw

Startmaand

1 september of flexibele instroom.

Lesmethode

Je krijgt les volgens het competentiegerichte model.

Stage

In een BBL-studie volg je geen stage maar zoek je zelf een werkgever. Je komt gemiddeld een dag per week, of een aantal dagen per periode naar het Radius College voor onderwijs.

Studievoortgang

Studieprogramma: - Controleert gereedschappen,materiaal en materieel - Richt de werkplek in - Verwijdert los of beschadigd tegelwerk - Bereidt de ondergrond voor - Zet tegelwerk uit en maakt een vlakverdeling - Lijmt vloer- en wandtegels - Zet wandtegels in de specie - Legt vloertegels in de specie - Werkt het tegelwerk af - Ruimt de werkplek op - Verdeelt de werkzaamheden en instrueert collega's - Bewaakt de kwaliteit en controleert op naleving van voorschriften - Overlegt en stemt af met derde - Bewaakt de voortgang - Rapporteert aan leidinggevende Studiebelasting in uren 3200

Certificaten

-

Werkgebied

-

Bijzonderheden

-

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: -
E-mail: radius@rocwb.nl

Competenties

-

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Allround tegelzetter

Crebo: 25116
Allround tegelzetter Resultaten van zijn beroep zijn uitgevoerd gangbaar en complexer tegelwerk en georganiseerde dagelijkse werkzaamheden voor/ondersteuning van de collega's.

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht