Leren op z'n Radius

Als we iemand model moesten laten staan voor het Radius College dan werd het Leonardo da Vinci of misschien wel Henry Ford. Leonardo da Vinci was een veelzijdig uitvinder. Henry Ford dacht na wat de behoefte van mensen was, namelijk sneller van A naar B te komen en vond zo de auto uit.


Leren op z'n Radius is een onderwijsconcept, een visie op onderwijs, waarvan wij denken en ook bewijzen dat jij je beste opleiding krijgt.

Nu leiden we jou bij het Radius College niet op tot uitvinder. We leren je op een andere manier te leren. We leiden praktijkgericht op, veel in groepjes en volgens een eigen idee. Het doel is om van jou een vastberaden, vindingrijke vakspecialist te maken. Bij elke opdracht volgen we daarvoor zes verschillende stappen:

Uitdagen
We leren je te herleiden wat de echte klantbehoefte is. Je analyseert en werkt samen aan de beste oplossing. We dagen je uit om te kijken of je de oplossing breder in de maatschappij kunt toepassen.
Dat lijkt ingewikkeld, maar het gaat vanzelf als je een opleiding bij het Radius volgt. Je leert om je vindingrijkheid zo breed mogelijk toe te passen.

Niet alleen studenten maar ook de docenten leren op z'n Radius. Dat betekent vakkennis bijhouden en onderwijsmateriaal ontwikkelen. Om de lesstof up to date te houden, schrijven de docenten het eigen onderwijsmateriaal. Boeken verouderen namelijk snel. Zo geven we altijd de laatste informatie en sluit jouw opleiding uitstekend aan bij de dagelijkse praktijk. En zo denken we ook nog aan jouw portemonnee.

Vind Oplossingen.

- Leer te luisteren naar de klant: wat is de vraag, wat is het probleem?

- Analyseer en bestudeer de vraag of het probleem

- Probeer uit en ontwikkel oplossingen

- Werk de beste oplossing uit

 - Kijk of je deze oplossing ook in andere situaties kunt toepassen

 - Onderhoud en verbeter de oplossing